Mathias Hackert

Mathias Hackert behaalde in 2014 zijn diploma Rechten aan de Universiteit van Antwerpen waar hij zich voornamelijk toelegde op het Publiek recht, het Sociaal recht en meer specifiek het Recht op Wonen.

Hij behaalde in dezelfde tijd zijn diploma van Consulent Geweldpreventie en Conflicthantering uitgereikt door het Vredescentrum te Antwerpen als extra curriculaire opleiding.

Tijdens de Universitaire opleiding werd Mathias aanvaard als stagiaire bij de juridische dienst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Gedurende zijn hele universitaire opleiding bleef hij gepassioneerd actief als vrijwillige scouts – en groepsleider bij zijn scoutsgroep, en uiteindelijk als districtscommissaris in de overkoepelende vereniging Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Nadat hij zijn universitair diploma op zak had, heeft hij een sabbatjaar genomen om te reizen alvorens zijn stage als advocaat te starten.

Sinds 2016 is Mathias lid van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel.

In 2016 begon hij bij Advocatenkantoor Van Bever, in Grimbergen en vervolgens begon hij in Overijse bij PHB-law office.

In 2018 vatte hij een bijkomende stage bij l’Ecole de Formation du Barreau de Paris en SK & Partner aan.

Ten slotte werkte hij nog een jaar bij Studio Legale om vervolgens de sprong in het diepe te nemen en op zichzelf te beginnen.